Sporten tijdens de borstvoedingsperiode is een gezonde combinatie voor zowel moeder als kind en levert geen enkel probleem op. Sporten heeft geen nadelig effect op de melkproductie en ook het fabeltje dat je van sporten zure melk zou krijgen is gelukkig niet waar. Wel is er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden.

  • Blijven drinken tijdens het sporten is altijd belangrijk maar nog belangrijker wanneer je borstvoeding geeft. Extra veel water drinken dus, zowel voor, tijdens als na je training.
  • Sporten met ‘lege’ borsten is prettiger. Voed je kindje of kolf dus bij voorkeur vóór het sporten. Ook omdat je kindje dan tevreden is en jij makkelijker weg kunt gaan.
  • Zorg voor een goed passende en maximaal ondersteunende sportbeha. Je hebt ook goede voedingssportbh’s.
  • Kleed je goed warm aan als je buiten gaat sporten. Je borsten zijn warmer door de toegenomen doorbloeding en dus ook gevoeliger voor kou en tocht.
  • Overdrijf het niet met sporten. Als je echt hevig vermoeid bent kan dit soms wel leiden tot verminderde melkproductie. Aan de andere kant kan de verhoogde doorbloeding de productie soms ook weer bevorderen. Voor iedereen anders dus.

Al met is sporten en borstvoeding een prima combinatie. Dus geniet van je (sport)moment voor jezelf of neem je kleine gezellig mee. Have fun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *