Veel gestelde vragen over het PowerMama Programma

Hieronder vind je een antwoord op veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.  

Wat is het programma PowerMama?

Het programma biedt zwangere vrouwen, recent bevallen moeders en vrouwen met zwangerschapsgerelateerde klachten een goede basis voor een gezondere leefstijl. Dit wordt getraind door middel van bewustzijn van de ademhaling, het versterken van de core, specifieke spiergroepen zoals de bekkenbodem en de grote spiergroepen. Er wordt gedurende acht weken gewerkt aan een goede start om het sporten zelf voort te kunnen zetten door jou de beste kennis bij te brengen die van pas komt tijdens het sporten maar ook in het dagelijks leven.

Wanneer mag je deelnemen aan het programma?

Alle vrouwen die zwanger zijn, recent bevallen of last hebben van zwangerschap gerelateerde klachten zijn welkom. Na je bevalling kan je weer starten met sporten 6 weken na een vaginale bevalling en 8 tot 10 weken na een keizersnede. Neem contact op met jouw PowerMama coach om te bespreken of en wanneer je kunt starten. 

Welke programma’s zijn er? 

Het PowerMama Programma wordt gegeven in CrossFit boxen, op sportscholen maar ook bij Outdoor bedrijven of in één op één setting. Per locatie kunnen de mogelijkheden verschillen. Bekijk bij locaties welke coach bij jou in de buurt het programma aanbiedt en wat de mogelijkheden zijn. 

Hoe zijn de PowerMama coaches opgeleid?

Alle PowerMama Coaches hebben een opleiding gevolgd om training te mogen geven onder de naam ‘PowerMama’. Zo weet jij zeker dat jouw coach over de juiste kennis beschikt. Naast de basis opleiding krijgen de PowerMama coaches ook bijscholingen en hebben ze toegang tot permanente educatie. Voor meer informatie kijk op www.coreacademy.nl

Wat is het PowerMama Bekkenfysionetwerk? 

Het PowerMama Bekkenfysionetwerk is een samenwerkingsverband tussen PowerMama coaches (zwangerschapstrainers) en bekkenfysiotherapeuten. Het doel van het netwerk is goede zorg voor de sportieve vrouw die tijdens en na de zwangerschap graag wil (blijven) sporten. PowerMama Coaches bieden veilige en verantwoorde training die specifiek is ontwikkeld voor deze doelgroep. Bij klachten of twijfels worden de deelnemers doorverwezen naar een aangesloten bekkenfysiotherapeut. Die onderzoekt de deelnemer en geeft een advies aan de PowerMama Coach. Hiermee heeft deze coach de juiste informatie om de training optimaal vorm te geven en de deelnemer training op maat te geven.

Wat kost het programma?

De kosten verschillen per faciliteit. Door heel Nederland hebben wij coaches op mogen leiden die jou op de juiste manier zullen begeleiden. Elke locatie krijgt een richtlijn qua prijs maar hier mag van af worden geweken. Gemiddeld wordt er een bedrag van € 140,- gerekend voor het totale programma.

Wordt PowerMama vergoed door de zorgverzekering?
Het PowerMama Programma valt onder de categorie zwangerschapscursussen. Het hangt op dit moment nog af van je eigen aanvullende verzekering of je een (gedeelte van) de kosten terug kan krijgen. Check je polis of neem contact op met je verzekeringsmaatschappij. 

Op welke locaties kan ik het programma volgen?

Via de pagina locaties kan je zien op welke locaties door het hele land het programma wordt aangeboden. 

Ik ben helemaal niet sportief, is het dan wel geschikt voor mij?

Het programma is geschikt voor iedereen die wil bewegen. De training is geschikt voor elk niveau want alle oefeningen zijn te schalen. 

Ik hou eigenlijk helemaal niet van sporten, is het dan wel geschikt voor mij?

Als je de intentie hebt te gaan bewegen, ben je al halverwege. Door de groep gelijkgestemde zal je gemotiveerd raken. Het is namelijk ook heel gezellig. Naast sporten worden er ook ervaringen uitgewisseld. Alle beweging draagt bij aan een fittere versie van jezelf!

Is er ook een mogelijkheid tot het volgen van een proefles?

Dit is per locatie verschillend. Neem contact op met jouw coach om te informeren naar de mogelijkheden.

Hebben jullie ook eigen sportkleding?

In onze webshop hebben we verschillende producten beschikbaar voor het sporten.

Mijn vraag staat er niet tussen..

 Wat vervelend dat je niet het antwoord hebt gevonden waar je naar zocht! Neem even contact met ons op via het contactformulier en wij helpen je graag verder!